Posted on Leave a comment

Hur Man Installerar Windows 10

Det kan vara allt mellan 10 minuter och flera timmar. Du kan bara utföra en rollback till den tidigare versionen av Windows om du har installerat Windows 10 som en uppgradering från Windows 7 eller Windows 8.1. Fullständiga installationer av Windows 10 “från scratch” tillåter bara att du återgår till tidigare versioner av Windows 10. Det är även alltid en god idé att formatera om datorn innan den ges bort, slängs eller kanske säljs till en främling.

  • När du väl har ett usb-minne med Windows 10 är det bara en fråga om att få datorn att starta ifrån detta vid uppstart.
  • Om du önskar att välja en annan Återställningspunkt än den rekommenderade av Windows så kryssar du i rutan “Visa fler återställningspunkter” för att se samtliga alternativ.
  • Gå tillbaka till en tidigare återställningspunkt, vilken den senare talar om inte finns.

För mer IT-guider besök gärna forumet Fixadindator.se där du får ställa frågor till oss. Om Återgå-funktionen inte är tillgänglig måste du utföra en systemåterställning . System- eller inställningsändringar som har gjorts i datorn efter uppgraderingen till Windows 10 går förlorade. Återställningsprocessen är därefter väldigt självförklarande och kan beroende på dina val ta en hel del tid.

Ladda Ner Windows 10 Iso Gratis Från Microsofts Hemsida

Men det går också alldeles utmärkt att använda enbart vad som finns inbyggt i Windows. Det finns i grunden två typer av säkerhetskopiering. Den första och viktigaste är att kopiera dina data – foton, filmer, dokument med mera. Det är sådant som du aldrig kan återställa om något skulle gå åt skogen och kopieringen bör göras ofta. Även om man har virus i datorn borde man kunna rensa den genom att först göra en uppgradering till W10 med hjälp av en USB eller DVD som laddats med uppgraderingen från Microsoft. Därefter göra en fullständig ominstallation.

hur man återställer Windows-registret

Har du inte numret till hands så kan du även välja att fylla i detta senare. Nu kommer en ny ruta att dyka upp där du får välja om du enbart vill uppgradera ditt operativsystem, eller installera det helt på nytt. När du har valt detta är det bara att vänta på att installationen ska slutföras. Så det är inte ovanligt att det tar lång tid. Jag ladda ner isdone.dll gissar att datorn nu har tuggat sig igenom processen och hoppas att allt fungerar.

Varför Löser En Omstart Så Många Problem?

Jag har stängt av Och startat om så hamnar till 64 Och konfigurerar instälnning 1 %. Stiger fort tillbaka 85% Och konfigurerar inställningar 60%. Jag har HP dator Och använder datorens mus Och pilen inte syns på skärm. Knepigt att det fungerade fint på en dator men inte på den andra. Det verkar dock som att alla datorer inte uppskattar återställningsfunktionen.

Jag vågar inte lova att ovanstående fungerar, men det är det bästa tipset jag kan ge just nu. Vill återigen poängtera att det får ses som ett relativt avancerat alternativ som görs på egen risk och tyvärr finns det en risk att filerna på datorn kanske inte går att rädda. Hoppas det löser sig och att du ändå har en kopia av filerna – som vi alltid rekommenderar att göra innan en återställning. – Om du vill återställa den hårddisk du har Windows installerat på väljer du helt enkelt bara denna hårddisk under återställningsprocessen. Den andra hårddisken ska då lämnas i fred av återställningen. Om du valde Ta bort filer och rensa enheten är det absolut inte omöjligt att processen tar upp till en hel dag om du har en relativt stor hårddisk i datorn.

Leave a Reply